شاید شما هم عنوان شرکت تضامنی را روی سر در مغازه های صرافی دیده باشید، خوب است بدانید که این قالب برای آن دسته از فعالیت های تجاری مفید است که صاحبان آن می خواهند اعتماد دیگران را به خود جلب کنند. به طور کلی درشرکت تضامنی حداقل 2 نفر حضور دارند که این شرکت را تشکیل می دهند و پذیرفته اند که مسئولیت تضامنی داشته باشند، بنابراین درصورتی که دارایی شرکت برای تادیه تمام قرض های آن کافی نباشد، هر یک از شرکاء مسئول پرداخت تمام قروض شرکت می شود.
برای ثبت شرکت تضامنی دو کار اصلی انجام می شود :
1. تنظیم شرکتنامه
2. ثبت آن در اداره ثبت شرکتها
تعداد اعضای شرکت تضامنی :
برای ثبت شرکت تضامنی باید حداقل دو نفر باشند، علاوه بر اشخاص حقیقی که من و شما هستیم ، اشخاص حقوقی مثل شرکتهای دیگر هم می توانند به عنوان شریک یک شرکت تضامنی وارد میدان شوند.
سرمایه نقدی در شرکت تضامنی :
برای ثبت شرکت تضامنی هم می تواند وجه نقد و هم غیر نقدی باشد ، البته توصیه می شود سرمایه نقدی باشد، زیرا در این صورت به مشکل کمتری برخورد خواهید کرد و با پرداخت سرمایه شرکت ، کار ثبت شرکت انجام می شود. اگر سرمایه یکی از شرکاء غیر نقدی باشد، باید این سرمایه (معادل ریالی ) آن تعیین و تسلیم شود، مشخص کردن سرمایه غیر نقدی را خود شرکاء تعیین می کنند و در شرکتنامه ، شرکت آورده می شود.
توضیحی کوتاه از ثبت شرکت تضامنی :
اصلی ترین گام برای راه اندازی شرکت تضامنی ، ثبت شرکت است، در صورتی که این شرکت به ثبت نرسد انحلال شرکت به درخواست دادستان و پرداخت جریمه توسط مدیران محقق خواهد شد. یکی از موارد مهم ، انتشار خلاصه شرکتنامه دریکی از روزنامه رسمی و یکی از روزنامه کثیرالانتشار به هزینه خود شرکت است و در صورتی که شرکت شعبه هایی در شهرستان ها داشته باشد ، باید محل شعب مزبور در آگهی های ذکر شده و در روزنامه های محلی نیز باید قید شود.
ثبت شرکت تضامنی
نحوه تنظیم شرکتنامه شرکت تضامنی :
1. نام شرکت :
منظور از نام شرکت ، نامی است که شرکاء برای شرکت انتخاب می کنند، در اسم شرکت تضامنی باید حداقل نام یکی از شرکا ذکر شود و درصورتی که اسم شرکت در برگیرنده اسامی تمام شرکا نباشد، باید بعد از اسم شرکت عباراتی از قبیل ، و شرکا یا برادران نوشته شود، در صورتی که شریکی از شرکت خارج شود ، نام او باید از شرکت حذف شود.
2. نوع و موضوع شرکت :
در عنوان شرکت تضامنی و قبل از نام شرکت عبارت شرکت تضامنی باید قید شود تا مشخص شود که شرکت از نوع تضامنی است ، اهمیت ذکر این موضوع به این دلیل است که شخص حقوقی تنها درباره موضوعاتی می تواند فعالیت کند که در شرکتنامه قید شده باشد.
3. مرکز اصلی شرکت :
یکی از موضوعات دیگری که باید در شرکتنامه منعکس شود مرکز اصلی شرکت است ، تعیین مرکز اصلی شرکت در شرکتنامه ، برای تعیین اقامتگاه شرکت ضروری است ، البته ممکن است فعالیت شرکت در نقاط مختلف پراکنده باشد، بنابراین همه مراکز اصلی شرکت باید قید شود.
4. اسامی شرکا:
در شرکتنامه ، نام همه شریکان با ذکر خصوصیات هویتی باید قید شود تا به آسانی بتوان به آنان دسترسی پیدا کرد .
5. ابتدای ثبت شرکت و مدت آن :
در شرکتنامه معمولا ابتدای ثبت شرکت یعنی روزی که شرکا با یکدیگر توافق می کنند که شرکت را تاسیس کنند ، نوشته می شود . این تاریخ غیر از تاریخ ثبت شرکت است.( این قرارداد به صورت مکتوب باشد و به امضای تمام شرکا برسد.)
6. سرمایه شرکت :
سرمایه شرکت هم می تواند نقدی و یا غیر نقدی باشد، شرکت تضامنی زمانی تشکیل می شود که تمام سرمایه نقدی آورده و غیر نقدی هم تسلیم شده باشد. لازم به ذکر است ، باید نوشته ای که به امضای مدیر یا مدیران شرکت رسیده و حاکی از پرداخت تمام آورده نقدی و تسلیم آورده غیر نقدی باشد، به اداره ثبت داده شود.
مسئولیت شرکای تضامنی در مقابل طلبکاران شرکت :
شرکای شرکت تضامنی مسئولیت تضامنی دارند و کلیه بستانکاران مطالبات خود را از شرکت مطالبه می نمایند، حال اگر دارائی شرکت به اندازه طلب طلبکاران نباشد ، اشخاص طلبکار حق دارند به شرکای شرکت تضامنی جهت وصول مابقی مطالبات خود منفردا و یا مجتمعا مراجعه نمایند. هیچ یک از شرکا نمی توانند با استناد به اینکه میزان قروض شرکت از میزان سهم او در شرکت تجاوز می نماید از تادیه قروض شرکت امتناع ورزد، فقط در روابط بین شرکا مسئولیت هر یک از آنها در تادیه قروض شرکت به نسبت سرمایه ای خواهد بود که در شرکت گذاشته اند. آن هم در صورتی که در شرکت نامه ترتیب دیگری اتخاذ نشده باشد. (مستفاد ازماده 116 ق.ت).
مسئولیت شرکا در مقابل طلبکار شخصی خود :
طلبکاران شخصی شرکا حق ندارند که طلب خود را از دارائی شرکت تامین و یا وصول نمایند. اما می توانند نسبت به سهمیه خود (شریک تضامنی شرکت) از منافع شرکت یا سهامی که ممکن از در صورت انحلال شرکت عاید مدیون مزبور گردد هر اقدام قانونی که مقتضی باشد به عمل آورند. طلبکاران شخصی شرکا در صورتی که نتوانسته باشند طلب خود را از دارائی شخصی مدیون وصول کنند و سهم مدیون از منافع شرکت برای تادیه طلب آنها کافی نباشد می توانند انحلال شرکت را تقاضا نمایند. (مستفاد از ماده 129 ق.ت ) .
ثبت شرکت تضامنی
برای دیدن مطالب بیشتر اینجا کلیک کنید