ثبت شرکت
ثبت شرکت
ثبت شرکتهای تعاونی
ثبت شرکتهای تعاونی
در ادارهٔ ثبت شرکتها، فرم نمونهٔ اسناد فوقالذکر، موجود است. میتوان این فرمهای نمونه را از ادارهٔ مذکور تهیه و تکمیلکرده و ذیل تمام اوراق باید توسط همهٔ شرکا (مؤسسین) امضا شود. سپس هزینهای بابت تعیین نام شرکت به بانک واریز کرده و چند نام، که واژهٔ بیگانه نبوده، فاقد سابقهٔ ثبت بوده و دارای معنا و مطابق با فرهنگ اسلامی باشد؛ انتخاب کرده و به «واحد تعیین نام» ادارهٔ مذکور، معرفی و موافقت آن واحد را دربارهٔ نام تعیین شده اخذ کرده، سپس همهٔ مدارک به «قسمت پذیرش مدارک» ادارهٔ مزبور، تحویل و رسید دریافت میشود و موعدی برای گرفتن نتیجه تعیین میشود.
لازم به تذکر است که امر تعیین نام، فقط در تهران انجام میشود و شرکتهایی که در سایر شهرها ثبت میشوند؛ نیز جهت تعیین نام به تهران معرفی میشوند. در صورت کامل بودن مدارک تقدیمی، کارشناس ادارهٔ ثبت شرکتها اقدام به تهیهٔ پیشنویس آگهی ثبت نموده و به متقاضیان ثبت یا یکی از شرکا یا وکیل رسمی شرکت تحویل میشود.
جهت تعیین حقالدرج آگهی باید به «نمایندگی روابط عمومی» مراجعه کرد. لازم به ذکر است درصورتیکه کارشناس اداره، موضوع شرکت را نیازمند کسب مجوز از مرجع خاصی بداند از مرجع مزبور، استعلام مینماید. سپس متقاضی باید مبلغی که بابت حقالثبت و حقالدرج آگهی، معین میشود؛ به بانک و حساب تعیینشده، واریز کند و پس از آن فیش پرداخت حقالثبت و حق آگهی را به «واحد حسابداری» اداره، تحویل و واحد مذکور، این امر را در ذیل برگهٔ تقاضانامه، درج میکند و بعد مدارک به «واحد ثبت تأسیس و تغییرات» ادارهٔ ثبت شرکتها تحویل و شرکت، ثبتمیشود و امضایی دال بر «برابر بودن ثبت با سند» از شرکا یا وکیل رسمی شرکت، اخذ میگردد. سپس دو نسخه آگهی به امضای رئیس اداره رسیده و یک نسخه از تمامی مدارک در پروندهٔ شرکت، ضبط و نسخهٔ دوم جهت نگهداری در شرکت به متقاضی داده میشود و این سند «سند ثبت شرکت» است.
در نهایت، متقاضی، باید یک نسخه از آگهی را به «واحد روابط عمومی» مستقر در ادارهٔ کل ثبت شرکتها و مالکیت صنعتی و نسخهٔ دیگر را به دفتر یک روزنامهٔ رسمی جمهوری اسلامی ایران واقع در تهران، تسلیم کند. با توجه به مادهٔ ۶ نظامنامهٔ قانون تجارت وزارت عدلیه و مادهٔ ۱۹۷ قانون تجارت در ظرف مدت یک ماه از تاریخ ثبت شرکت، باید خلاصهٔ شرکتنامه و منضمات آن، توسط ادارهٔ ثبت در روزنامهٔ رسمی جمهوری اسلامی ایران و یکی از جراید کثیرالانتشار مرکز اصلی شرکت به خرج خود شرکت، منتشر شود.
تذکر۱: اظهارنامهٔ ثبت شرکت از اوراق بهادار بوده که باید از ادارهٔ ثبت شرکتها تهیه شود. برای دریافت اظهارنامهٔ مزبور باید تقاضانامهای دایر بر قصد تأسیس شرکت، تنظیم شود.
تذکر۲: مرجع ثبت شرکتها در تهران «ادارهٔ ثبت شرکتها و مالکیت صنعتی» که از دوایر ادارهٔ ثبت اسناد و املاک است؛ میباشد و در خارج از تهران «ادارهٔ ثبت اسناد و املاک» مرکز اصلی شرکت و نقاطی که اداره یا دایرهٔ ثبت اسناد وجود ندارد؛ دفترخانهٔ اسناد رسمی و اگر مرجع مذکور، وجود نداشتهباشد؛ دفتر دادگاهِ محل است. در صورت اخیر باید تا سه ماه پس از تأسیس اداره یا شعبهٔ اسناد در محل مذکور، شرکت را در دفتر ثبت اسناد، به ثبت رساند. (تبصره و مادهٔ ۲ نظامنامهٔ قانون تجارت وزارت عدلیه)
تذکر۳: شرکتنامهٔ مذکور باید به صورت رسمی باشد. شرکتنامه نیز حاوی اطلاعات مذکور در فرم تقاضانامه است. به موجب مادهٔ ۵ قانون طرح اصلاحی آییننامهٔ ثبت شرکتها مصوب شهریور ماه ۱۳۴۰، ادارهٔ ثبت شرکتها در تهران و دوایر ثبت شرکتها در شهرستانها، در ثبت شرکتنامه، قائممقام دفترخانههای اسناد رسمی هستند و از اینرو برای تنظیم شرکتنامهٔ رسمی، نیاز به مراجعه به دفترخانهٔ اسناد رسمی نیست.
تذکر۴: در صورتجلسهٔ مذکور، نکات ذیل درج میگردد: زمان تشکیل جلسه، تصریح به اینکه اساسنامه، اظهارنامه و شرکتنامه به تصویب و امضای کلیهٔ شرکای شرکت رسیده است؛ تعیین و تصریح اعضای هیأت مدیره و مدت مدیریت آنها، تعیینِ دارندگانِ حق امضای اسناد تعهدآور شرکت، تصریح به اینکه اعضای مدیر با امضای صورتجلسهٔ مذکور، قبول سِمت مینمایند؛ تصریح به مبلغ سرمایهٔ شرکت و پرداخت آن از طرف کلیهٔ شرکا و تحویل آن توسط مدیرعامل و اقرار مدیرعامل به وصول سرمایهٔ شرکت، تعیین شخصی برای انجام کارهای لازم برای ثبت شرکت.
ثبت شرکت
ثبت شرکت
ثبت شرکت
ثبت شرکتهای تعاونی
ثبت شرکتهای تعاونی
جهت اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید تلفن : 43933-021
ارسال عدد 6 به 1000727 در کمتر از 10 دقیقه با شما تماس میگیریم
موسسه حقوقی فردا