sabtefarda

ثبت شرکت

sabtefarda

ثبت شرکت

ثبت اختراع و فرآیند آن

ثبت اختراع

ثبت اختراع


ثبت اختراع

ثبت اختراع در کشور های مختلف

اختراع در ایران و سایر کشور ها دارای معانی متفاوتی است از دیدگاه بعضی از حقوقدانان، اختراع را پدید آوردن، ابداع محصول صنعتیبی سابقه، کشف وسیله نو، کاربرد وسایل موجود برای به دست آوردن یک نتیجه یا محصول صنعتی و یا کشاورزی  تعریف کرده اند.اما بعضی از مولفین، اختراع را راه حل عملی در رابطه با یک مشکل مشخص در زمینه تکنولوژی دانسته اند.در قوانین مختلف کشور ها از اختراع تعاریف متعددی ذکر شده است.

ثبت اختراع و حقوق مالکیت فکری در ایران

اما به طور کلی در قوانین مالکیت فکری  ایران ،اختراع تنها دارای یک تعریف است “اختراع نتیجه فکر فرد یا افراد است که برای اولین بار فرآیند یا فرآورده ای خاص را ارائه می کند و مشکلی را در یک حرفه، فن، فناوری، صنعت و مانند آنها حل می نماید.”اما به این تعریف ایرادات اساسی وارد شده است، زیرا :اولا: در تعریف به جای کلمه” جدید “،کلمه ” برای اولین بار ” بکار رفته است که به شرایط ماهوی اختراع اشاره دارد .

شرایط ثبت اختراع

ماهیت اختراع و شرایط ثبت اختراع

.در واقع ارتباطی با ماهیت و نفس اختراع ندارد  و صحیح به نظر نمی رسد.ثانیا: آوردن یکی از شرایط ماهوی ثبت اختراع در تعریف، از آنجائی که اختراع حداقل دارای دو شرط ماهوی دیگر یعنی « گام ابتکاری» و  « کاربرد صنعتی » نیز می باشدصحیح نیست . ثالثا: به توجه به معنای عام کلمه «صنعت» و اینکه رشته های مربوط به آن فقط محدود و منحصر به رشته صنعت به معنی اخص نیست بلکه شامل کلیه رشته های صنعتی از قبیل بازرگانی، کشاورزی، استخراجی و کلیه محصولات مصنوعی و یا طبیعی است لذا بکار بردن کلمات دیگر از قبیل حرفه، فن، فناوری در تعریف قابل ایراد است.رابعا: استعمال و به کار بردن کلمات «فرآورده» و «فرآیند» که از جمله اشکال و اقسام اختراع محسوب می گردند و ارتباطی با ماهیت اختراع ندارند، در تعریف، دارای اشکال است و صحیح به نظر نمی رسد.

تعریف سازمان جهانی مالکیت فکری از ثبت اختراع

اما طبق تعریفی که در سازمان جهانی مالکیت معنوی که برای کشور های در حال توسعه آمده است اختراع به معنای ایده یک مخترع است که در عمل، راه حلی را برای یک مشکل بخصوص در زمینه تکنولوژی ارائه می دهد.با این تفاسیر به نظر می آید تعریف ارائه شده از سوی سازمان جهانی مالکیت معنوی، نسبتا تعریفی جامع و قابل قبول باشد.

ثبت اختراع
ثبت اختراع


دلایل ثبت اختراع

تا از ساخت، استفاده، عرضه برای فروش، فروش یا وارد کردن یک محصول یا یک فرآیند بر اساس اختراع ثبت شده بدون اجازه قبلی مالک آن جلوگیری یا آنرا متوقف کند. همچنین اختراع ثبت شده، ابزار قدرتمند تجاری برای شرکت هاست تا بتوانند برای محصول یا فرآیند جدیدشان حق انحصاری داشته باشند، تا از این طریق در بازار موقعیت قدرتمند داشته باشند و از طریق تفویض اجازه بهره برداری درآمد بیشتری را کسب کنند.معمولا پس از ثبت اختراع است که صاحب آن میتواند علیه نقض کننده حق خود در محاکم و مراجع ذیصلاح اقامه دعوا کند. البته در بعضی از کشور ها، مخترع میتواند پس از ثبت اختراع، علیه نقض کننده حق اختراع در فاصله بین تاریخ انتشار اطهارنامه اختراع(معمولا پس از ۱۸ ماه از تسلیم اولین تقاضا) و تاریخ ثبت اختراع، اعلام شکایت نماید.

برخلاف علائم تجاری و حق مولف، اختراع در صورتی قابل حمایت است که به ثبت رسیده باشد

اختراع ثبت شده است که به مالک آن حق انحصاری می دهد

انتشار ثبت اختراع

 

در بسیاری از کشورها معمولا اظهارنامه اختراع ۱۸ ماه پس از انقضا منتشر میشود و دردسترس عموم قرار میگیرد. همراه با اظهارنامه، با توجه به قوانین داخلی کشورها، ادعاها، نقشه ها، خلاصه اختراع و گزارش جستجو منتشر میگردد.اداره ثبت اختراعات بعضی از کشورها این اختیار را دارند که از انتشار آن قسمت از اظهارنامه که زننده، خلاف نزاکت و یا دارای جنبه محرمانه باشد خودداری نمایند.اگر اشخاص نسبت به قابلیت ثبت اظهارنامه ملاحظاتی داشته باشند می توانند مراتب را کتبا همراه با دلایل و مستندات به اداره ثبت اختراع منعکس کنند اگر چه در این مرحله حق اعتراض نداشته باشند.

فواید انتشار اختراع ثبت شده

علاوه بر مزایای فوق، انتشار اظهارنامه میتواند فواید دیگری نیز داشته باشد. به عنوان مثال با انتشار اظهارنامه متقاضی از محرمانه نگهداشتن اختراع که مستلزم اعمال مراقبت شدید است خلاص می شود و همچنین در بعضی از نظام ها متقاضی میتواند در صورت ثبت اختراع ادعایی از تاریخ انتشار اظهارنامه، نسبت به نقض حقوق اختراع و جلوگیری از آن اقدام کند.با توجه به ماده ۲۱ معاهده همکاری ثبت اختراعات، دفتر بین المللی اظهارنامه های بین المللی را منتشر میکند.همان طور که در شق های الف و ببند۲ ماده مرقوم آمده است، انتشار اظهارنامه بین المللی بلافاصله پس از خاتمه مدت ۱۸ ماه از تاریخ حق تقدم آن اظهارنامه صورت خواهد پذیرفت. البته متقاضی میتواند به استناد شق ب این بند، از دفتر بین المللی سازمان جهانی مالکیت معنوی بخواهد که نسبت به انتشار اظهارنامه بین المللی وی در هر زمانی قبل از خاتمه مدت هجده ماه اقدام نماید. در این صورت دفتر بین المللی به همان نحو به صورت مقرر در آیین نامه اقدام خواهد نمود.

ثبت اختراع
ثبت اختراع

جهت اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید تلفن : 43933-021 
ارسال عدد 6 به 1000727 در کمتر از 10 دقیقه با شما تماس میگیریم 
موسسه حقوقی فردا 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.