هزینه تمدید حق ثبت اختراع
اگر صاحب ورقه اختراع هزینه های سالانه را که برای تمدید ورقه اختراع و اعتبار آن پیش بینی شده است پرداخت نکند؛ تحت شرایطی ورقه اختراع او از اعتبار می افتند و در واقع حق انحصاری او که ناشی از ثبت اختراع است زائل میگردد .در ماده مکرر کنوانسیون پاریس آمده است: یک مهلت اضافی که حداقل شش ماه خواهد بود برای پرداخت حق الثبت و حفظ حقوق مالکیت صنعتی در نظر گرفته خواهد شد و در صورت تائید قوانین و مقررات داخلی اعطای این مهلت اضافی مستلزم پرداخت حق الثبت و حفظ حقوق مالکیت صنعتی در نظر گرفته خواهد شد و در صورت تائید قوانین و مقررات داخلی اعطای این مهلت اضافی مستلزم پرداخت حق الثبت اضافی نخواهد بود.
کشورهای عضو اتحادیه اختیار دارند به منظور اعاده اعتبار گواهینامه اختراع که اعتبار آن ها به پرداخت حق الثبت ساقط گردیده است مقرراتی پیش بینی نمایند.قانون ۱۳۱۰ ایران، با توجه به ماده ۳۴ قانون ثبت علائم و اختراعات، حق الثبت اختراع برای متقاضیان غیر ایرانی را در ده سال اول بر حق الثبت اظهارنامه دویست هزار ریال و در ده سال دوم علاوه بر حق الثبت اظهارنامه پانصد و پنجاه هزار ریال تعیین کرده است.با توجه به قسمت اخیر ماده فوق، ممکن است تمام یا بعضی از اقساط سنواتی فوق حین صدور ورقه اختراع دفعتا تادیه نمود. در این صورت اگر پنج قسط دفعتا تادیه شود پنج درصد و اگر ده قسط تادیه شود ده درصد و اگر پانزده قسط تادیه شود، پانزده درصد و اگر بیست قصد تادیه شود بیست درصد تخفیف داده می شود. بر اساس ماده ۳۵ قانون ثبت علائم و اختراعات، قسط هر سال اگر قبلا تادیه نشده باشد باید در ظرف ۳ ماه اول همان سال تادیه گردد والا ثبت اختراع از درجه اعتبار ساقط خواهد شد.هرگاه در ظرف سه ماه دوم سال صاحب ورقه اختراع دو برابر حقی را که متعلق به آن سال است تادیه نماید ثبت اختراع به اعتبار خود باقی خواهد بود.با توجه به ماده ۱۶ قانون ۱۳۸۶، اعتبار گواهی نامه اختراع با رعایت این ماده، پس از بیست سال از تاریخ تسلیم اظهارنامه اختراع منقضی می شود. به منظور حفظ اعتبار گواهی نامه یا اظهارنامه اختراع، پس از گذشت یکسال از تاریخ تسلیم اظهارنامه و قبل از شروع هر سال، مبلغی که به موجب آیین نامه این قانون تعیین می شود، توسط متقاظی به اداره مالکیت صنعتی پردخت می گردد. تاخیر در پرداهت حداکثر تا شش ماه در صورت پرداخت جریمه مجاز است. در صورتی که هزینه سالانه پرداخت نشود، اظهارنامه مربوطه مسترد شده تلقی و یا گواهی نامه اختراع، فاقد اعتبار می شود.
اختراع ثبت شده ابزاری است که ظرفیت یک شرکت را برای سود بردن از اختراعات خود ارتقاء می دهد.
شرایط و مراحل واگذاری ثبت اختراع
واگذاری حق استفاده از اختراعات ثبت شده قوانین و شرایط خاص خود را دارد و متناسب با کشورهای مختلف متفاوت است.
برای اینکه یک اختراع ثبت شده سودهای معمولی نصیب یک شرکت نماید باید مورد بهره برداری قرار گیرد و تنها در صورتی در آمد مالی به وجود خواهد آورد که محصولی که بر اساس اختراع تولید شده است در بازار موفق باشد و شهرت و قدرت چانه زنی شرکت را از این حیث تقویت کند.. برای عرضه محصول یا وسیله اختراعی در بازار به طور کلی مخترع یا شرکت مجموعه ای از گزینه های زیر را در اختیار دارد و می تواند با توجه به بازاریابی و سایر مولفه های ذیربط یکی از آنها را انتخاب و بر اساس آن گزینه اقدامات لازم معمول دارد:البته باید توجه داشت که موفقیت تجاری یک محصول اختراعی جدید در بازار فقط به ویژگی های فنی آن مربوط نیست.
ثبت اختراع
ثبت اختراع
موفقیت اختراع ثبت شده در شرایط تجاری
صرف نظر از اینکه یک اختراع چه اندازه از دیدگاه فنی مهم و چشمگیر است، اگر در بازار تقاضای موثری برای آن وجود نداشته باشد یا اگر محصول به طور مناسب در بازار عرضه نشود، نمی تواند مشتری جذب کند. بنابراین موفقیت تجاری به طیف گسترده ای از سایر عوامل از قبیل طرح محصول، تهیه راهبرد بازاریابی، قیمت محصول در مقایسه با قیمت محصولات رقیب یا جایگزین بستگی دارد. برای عرضه ی یک محصول نوآورانه به بازار به طور کلی تهیه یک برنامه تجاری مفید خواهد بود. برنامه های تجاری ابزار موثری برای بررسی امکان پذیر بودن یک ایده تجاری هستند. به منظور برقراری تماس با یک سرمایه گذار برای کسب منابع مالی و عرضه محصول جدید به بازار ضرورت دارد که بنامه تجاری وجود داشته باشد.با توجه به بند فوق،
قوانین واگذاری حق اختراع ثبت شده در موافقت نامه تریپس
روشن است که موفقت نامه تریپس انواع واگذاری حق اختراعات ثبت شده را برای مالکان آن ها به رسمیت شناخته است و صاحبان ورقه اختراع می توانند نسبت به انتقال مالکیت ورقه اختراع و همچنین انعقاد قرار دادهای اعطای پروانه اقدام نمایند. انتقال قهری نیز در موافقتنامه پذیرفته شده است.در مجموعه قوانین و مقررات مالکیت صنعتی اغلب کشور ها از جمله انگلیس و سوئیس حقوق فوق به رسمیت شناخته شده است.بر اساس مواد ۳۹ و ۴۰ و ۴۱ قانون ثبت علائم و اختراعات، دارنده حق اختراع می تواند مالکیت یا حق استفاد از موضوع اختراع خود را کلا یا جزئا به هر طریقی که بخواهد به دیگری منتقل نماید و در آئین نامه اجرایی این قانون، نحوه این انتقال تدوین شده است.بر اساس بند (د) ماده ۵ قانون جدید، حقوق ناشی از اختراع ثبت شده قابل انتقال است و در صورت فوت صاحب حق به ورثه او منتقل می گردد.با توجه به مراتب فوق و نظر به گزینه هایی که صاحب ورق اختراع می تواند برای عرضه محصولات اختراعی خود داشته باشد؛ در این قسمت به توضیح موارد زیر می پردازیم.
ثبت اختراع
ثبت اختراع
جهت اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید تلفن : 43933-021
ارسال عدد 6 به 1000727 در کمتر از 10 دقیقه با شما تماس میگیریم
موسسه حقوقی فردا