sabtefarda

ثبت شرکت

sabtefarda

ثبت شرکت

شیوه های تصمیم گیری در شرکت با مسئولیت محدود


ثبت شرکت 

ثبت شرکت 
ثبت شرکت با مسئولیت محدود
ثبت شرکت با مسئولیت محدود

تصمیم گیری در شرکت مسئولیت محدود در دو حالت انجام می شود: تصمیمات عادی، تصمیمات فوق العاده.

تصمیمات عادی:
از جمله تصمیمات عادی عبارتند از: تفویض اختیارات لازم به مدیر یا مدیران جهت اقدام به انجام برخی امور، برگزیدن مدیر تازه، تصویب ترازنامه شرکت و تصمیمات درباره تقسیم منافع. اتخاذ این تصمیمات تنها در صورتی صحیح خواهد خواهد بود که تشریفات قانونی پیش بینی شده برای آنها رعایت گردد.
ماده 109 قانون تجارت دراین باره ذکر می کند:« هر شرکت با مسئولیت محدود که عده شرکای آن بیش از دوازده نفر باشد باید دارای هیئت نظارت بوده و هیئت مزبور لااقل سالی یک مرتبه مجمع عمومی شرکا را تشکیل می دهد، در حالت اخیر تصمیمات شرکت باید در مجمع عمومی اتخاذ شود. هرگاه شرکت دوازده نفر یا کمتر از دوازده نفر شریک داشته باشد تشکیل مجمع  عمومی الزامی نیست. در صورت اخیر باید دید تصمیم گیری شرکا چه صورتی می تواند داشته باشد. »

1.     تصمیم گیری در مجمع عمومی​
طبق آنچه ذکر شد در صورتی که شرکت مجمع عمومی داشته باشد تصمیم گیری‌های شرکت به‌وسیله مجمع انجام شود. طبق آنچه در ماده 109 قانون تجارت گفته شد مجمع عمومی می‌بایست حداقل سالیانه یک بار تشکیل گردد. صلاحیت و وظیفه اصلی مجمع عمومی رسیدگی به حسابهای مالی شرکت به صورت سالیانه و مصوب ساختن آنها می‌باشد.
در مورد حق رأی اعضای مجمع عمومی در ماده 107 قانون تجارت آمده است: «هر یک از شرکا به نسبت سهمی که در شرکت دارد دارای رأی خواهد بود، مگر اینکه اساسنامه ترتیب دیگر مقرر داشته باشد».البته شرکا می‌توانند روالی غیر از این در اساسنامه منظور دارند. در هر حال تصمیمات این مجمع هنگامی معتبر خواهد بود که طبق ماده 106 قانون تجارت به تصویب حداقل دارندگان نیمی از سرمایه برسد. در صورتی که در مرتبه اول اکثریت مذکور حاصل نشد لازم است تمامی شرکا مجددا دعوت گردند. در این‌حالت تصمیمات با اکثریت آرا اتخاذ می‌گردد حتی اگر این اکثریت دارندگان نیمی از سرمایه نباشند. ضمن اینکه همچنان اساسنامه می‌تواند شیوه دیگری جهت انجام این امر پیش بینی کند.

2.     تصمیم گیری خارج از مجمع عمومی
همانطور که ذکر شد اگر شرکتی تا دوازده شریک داشته باشد و بنابراین هیأت نظار نداشته باشد، مسلما فاقد مجمع عمومی نیز خواهد بود. در قانون ترتیب خاصی برای تصمیم گیری در اینگونه شرکتها پیش‌بینی نشده است. مسلما می توان در اساسنامه و شرکتنامه ترتیب مورد نظر اعضای هیأت مدیره را برای روال امر تصمیم گیری در این شرکتها پیش‎بینی نمود.

تصمیمات فوق العاده:
تشریفات تصمیم گیری در تصمیمات فوق العاده که شامل شیوه دعوت اعضا، شیوه اخذ رأی شرکا و ... است به همان روالی‌ست که در مورد تصمیمات عادی ذکر شد.
بخش عمده تصمیمات فوق العاده مربوط به تغییر در اساسنامه است. طبق ماده 111 قانون تجارت دراین باره مقرر نموده که تصمیماتی که راجع به تغییر اساسنامه گرفته می‌شود بایستی با اکثریت عددی شرکا که اقلا سه  چهارم سرمایه را هم در اختیار داشته باشند انجام شود، مگر در صورتی که در اساسنامه ترتیب دیگری را در نظر گرفته شده باشد. البته به تصمیم‌گیری با رأی اکثریت در دو حالت استثنا وارد شده است. در این دو حالت تصمیم‌گیری حتما باید با رأی همه اعضا صورت گیرد.
1.    در صورت تصمیم به تغییر تابعیت شرکت
2.    در صورت تصمیم به افزایش آورده یکی از شرکا: برای انجام چنین امری نخست اینکه لازم است همه شرکا موافقت نمایند، دوم خود شخص نیز باید راضی به انجام این امر باشد. افزایش سهم یک شریک بدون رضایت خود او موثر نخواهد بود. از جمله این امر در مواردی پیش می‌آید که شرکا مایلند شرکت با مسئولیت محدود را به تضامنی تبدیل می کنند که مسلما بر اساس آنچه ذکر شد این تبدیل فقط با رضایت تمامی شرکا امکانپذیر است.

ثبت شرکت 

ثبت شرکت 

ثبت شرکت 
ثبت شرکت با مسئولیت محدود
ثبت شرکت با مسئولیت محدود

جهت اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید تلفن : 43933-021 
ارسال عدد 6 به 1000727 در کمتر از 10 دقیقه با شما تماس میگیریم 
موسسه حقوقی فردا 

 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.