ثبت شرکت
ثبت شرکت
ثبت شرکت با مسئولیت محدود
ثبت شرکت با مسئولیت محدود
شرایط شکلی تشکیل شرکت با مسئولیت محدود
- مدارک الزامی ثبت شرکت که بایستی قبل از اقدام به ثبت شرکتها تنظیم شود.
در قانون تجارت ایران صراحتا به لزوم تنظیم شرکتنامه اشاره نشده با اینهمه در روال کنونی اداره ثبت شرکتها تنظیم شرکتنامه و امضاء و تحویل آن به همراه سایر مدارک شرکت الزامی ست.
تنظیم اساسنامه نیز مانند شرکتنامه جزء ضروریات روال ثبت شرکت است، در اساسنامه شرکت حدود اختیارات شرکا، افرادی که حق تصمیم گیری دارند، افراد دارنده حق رأی و روابط بین شرکا مشخص می شود.
به غیر از موارد ذکر شده تکمیل دو نسخه تقاضانامه و دو نسخه صورتجلسه مجمع عمومی موسسین و هیات مدیره و امضای آنها توسط کلیه اعضاء ضرورت دارد.
شرایط ماهوی تشکیل شرکت با مسئولیت محدود
- رضایت و اهلیت
رضایت کامل و اراده آزاد شرکا جهت تشکیل شرکت مسئولیت محدود مانند همه انواع دیگر شرکتها، شرط مهم و لازم جهت اقدام به شراکت برای همه شرکاست، همچنین بایستی توجه نمود تا ایراداتی مانند اشتباه، تدلیس یا اکراه مخدوش کننده اراده و رضایت فرد نباشد. در مورد شراکت افراد محجور؛ طبق ماده 1212 قانون مدنی اعمال و اقوال صغیر در حدود مربوط به اموال و حقوق مالی او بی اثر است. از طرفی طبق قسمت دوم ماده 1212 قانون مدنی و ماده 85 و 86 قانون امور حسبی صغیر ممیز می تواند اموال و منافعی را که به سعی خود کسب کرده با اذن ولی یا قیم خود اداره نماید و در صورت صلاحدید ولی یا قیم او به نامبرده اجازه اشتغال به کار یا پیشه داده می شود، به این ترتیب نامبرده می تواند شریک شرکت مسئولیت محدود شود، اما شراکت سایر محجورین در شرکت فقط به وسیله نماینده قانونیشان امکانپذیر است.
موضوع شرکت و میزان سرمایه
- همه شرکتها می بایست برای انجام فعالیت، هدف و موضوع فعالیت خود را تعیین نمایند که این موضوع بایستی مشروع و قانونی باشد و در غیر اینصورت موضوع مورد نظر غیر قابل ثبت خواهد بود.
- با وجود اینکه در قانون تجارت ایران برای سرمایه شرکت مسئولیت محدود حداقل سرمایه ای پیش بینی نشده ولی با این حال شرکت با مسئولیت محدود زمانی تشکیل میشود که کلیه سرمایه نقدی تعیین شده در زمان تشکیل شرکت تأدیه و سهم الشرکه غیرنقدی نیز تقویم و تسلیم شده باشد. هر چند در بسیاری از موارد عملاً این اتفاق نمی افتد و شرکتهای با مسئولیت محدود گاهاً بصورت صوری و بدون سرمایه تشکیل و ثبت می شود که جهت جلوگیری از این امر و حمایت از بستانکاران بهتر میبود که شرکا همانند شرکتهای سهامی مکلف به پرداخت مبلغی به عنوان حداقل سرمایه به حساب شرکت در بانک و ارائه فیش مربوطه به اداره ثبت شرکتها باشند.
طبق مواد (١٠٠ و ٩۶ ق.ت) شرکا می توانند سهم الشرکه خود را پس از تقویم بصورت غیرنقدی به شرکت تسلیم نمایند و این موضوع می بایست در شرکتنامه هم ذکر شود. مسلما شرکا نسبت به قیمت سرمایه غیر نقدی در مقابل اشخاص ثالث مسئولیت تضامنی دارند.
اما در مورد شرکتهای با مسئولیت محدود، مقررات مذکور راجع به آورده های غیر نقدی تأمین کننده حقوق اشخاص ثالث و همینطور شرکایی که آورده نقدی را به شرکت تسلیم نموده اند نیست... زیرا بر خلاف شرکتهای سهامی در شرکت با مسئولیت محدود نظر کتبی کارشناس رسمی وزارت دادگستری جهت تقویم و برآورد آورده های غیر نقدی منظور نشده است که ممکن است موجب برآورد نادرست قیمت آورده غیر نقدی و ایجاد مشکلات بعدی گردد.
تعداد شرکا و سهم الشرکه
مطابق ماده (٩۴ ق.ت) حداقل شرکای شرکت با مسئولیت محدود می بایست ٢ نفر باشند اما در قانون تجارت سقفی برای حداکثر تعداد شرکا در نظر گرفته نشده... به عنوان مثال در حقوق فرانسه شرکای یک شرکت با مسئولیت محدود حداکثر 50 نفر در نظر گرفته شده است و در صورتیکه تعداد شرکا بیش از این مقدار باشد شرکت ملزم به تغییر از با مسئولیت محدود به سهامی خاص ظرف دو سال خواهد بود.
در صورتی که یک شرکت با مسئولیت محدود تنها 2 نفر عضو هیات مدیره داشته باشد و مدتی بعد از تشکیل شریک دوم سهم خود را به شریک اول منتقل نماید آیا شرکت با یک شریک به بقای خود ادامه خواهد داد؟
در قانون تجارت ایران اشاره ای به این موضوع نشده اما طبق قانون فرانسه اگر سهم الشرکه یا سهام شرکتی در دست یک نفر به عللی مثل انتقال یا ارث و ... جمع شود این موضوع موجب انحلال شرکت نخواهد بود... البته هر ذینفعی می تواند انحلال شرکت را از دادگاه تقاضا نماید مگر اینکه شریک منحصر به فرد در مدت حداکثر یکسال وضعیت شرکت و تعداد شرکا را به صورت منطبق با قانون تصحیح نماید.
نام شرکت و مدت آن
در نام شرکت باید عبارت (مسئولیت محدود) پس از اسم شرکت ذکر شود وگرنه شرکت با مسئولیت محدود در مقابل اشخاص ثالث تضامنی محسوب می شود و موجب ایجاد مسئولیتهای سنگینی برای شرکا خواهد شد. همچنین در نام شرکت به هیچ عنوان نباید از نام هیچیک از شرکا استفاده نمود، اگر نام شریکی در تمام یا قسمتی از نام شرکت قید شود آن شخص در مقابل اشخاص ثالث در حکم شریک ضامن در شرکت تضامنی خواهد بود (یعنی در مقابل اشخاص ثالث صرفنظر از مسئولیت سایر شرکا مسئولیت کامل و سنگینی خواهد بود ).
در قانون تجارت ایران به مدت زمان فعالیت شرکت اشاره ای نشده اما به طور پیش فرض در هنگام تشکیل شرکت مدت آن نامحدود قید می گردد.
ثبت شرکت
ثبت شرکت
ثبت شرکت
ثبت شرکت با مسئولیت محدود
ثبت شرکت با مسئولیت محدود
جهت اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید تلفن : 43933-021
ارسال عدد 6 به 1000727 در کمتر از 10 دقیقه با شما تماس میگیریم
موسسه حقوقی فردا