جهت اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید تلفن : 43933-021
ارسال عدد 6 به 1000727 در کمتر از 10 دقیقه با شما تماس میگیریم
موسسه حقوقی فردا
الف- مجامع عمومی شامل: مجمع عمومی موسس، مجمع عمومی عادی و مجمع عمومی فوق العاده
ب- هیأت مدیره شرکتهای سهامی
الف- مجامع عمومی:
یکی از ارکان تصمیم گیرنده شرکتهای سهامی مجامع عمومی شرکت است. مجامع عمومی از سهامداران شرکت و سایر اشخاصی حقیقی و حقوقی که شخصیت حقوقی شرکت را ایجاد کرده اند تشکیل میشود. مجمع عمومی مهمترین و اصلیترین رکن تصمیمگیری شرکت است که مقررات شرکت و مفاد اساسنامه و سایر قوانین داخلی شرکت را تنظیم و معین می کند.ثبت شرکت
ثبت شرکت
ثبت شرکت
ثبت شرکت سهامی خاص
ثبت شرکت سهامی خاص
• نقاط اشتراک مجامع عمومی:
- برای تشکیل مجامع عمومی میبایست آگهی دعوت در روزنامه های کثیر الانتشار تعیین شده در اساسنامه شرکت منتشر شود. البته در صورتی که همه صاحبان سهام در جلسه مجمع حضور داشته باشند جلسه بدون نیاز به انتشار آگهی تشکیل خواهد شد.
- برای تشکیل مجامع عمومی حضور یک رئیس، دو نفر ناظر منتخب از بین سهامداران و یک نفر منشی جهت اداره جلسه الزامیست. متن صورتجلسه مجامع عمومی توسط منشی آماده میگردد و توسط رئیس هیأت مدیره امضا میگردد.
- مجامع عمومی میبایست توسط مدیران یا بازرسان شرکت دعوت شوند. در صورتی که مدیران و بازرسان به وظیفه خود در دعوت مجامع عمومی عمل نکنند سهامداران دارای حداقل یک پنجم سرمایه شرکت میتوانند اقدام به دعوت نمایند و در غیر این صورت هر شخصی که صاحب سهم و یا ذینفع باشد میتواند از طریق اداره ثبت شرکتها به دعوت شرکا اقدام کند.
هر یک از مجامع عمومی وظیفه خاص خود را دارد: وظیفه مجمع عمومی موسس تصویب نمودن اساسنامه، انتخاب اولین مدیران و بازرسین شرکت و همه امور مرتبط با تأسیس شرکت است.
وظیفه مجمع عمومی فوق العاده ایجاد هرگونه تغییر در اساسنامه و انجام مواردی همچون انحلال شرکت است.
و مجمع عمومی عادی انجام اقدامات روال عادی و روتین شرکت را به عهده دارد.
- برای به حد نصاب رسیدن مجمع عمومی در ابتدا حضور دارندگان بیش از نیمی از سهام شرکت در جلسه مجمع حضور به هم رسانند. در صورتی که حد نصاب مذکور ممکن نشد در مرتبه دوم مجمع عمومی فوق العاده و مجمع عمومی موسس با حضور لااقل دارندگان یک سوم سهام و مجمع عمومی عادی با دارندگان هر تعداد سهم تشکیل میشود.
«مجمع عمومی موسس»
اولین جلسه ای که صاحبان سهام تشکیل میدهند تا اساسنامه را تصویب و اولین مدیران و بازرسان شرکت را تعیین کنند مجمع عمومی موسس نام دارد. به طور کلی این مجمع فقط یک بار در طول عمر شرکت تشکیل میشود و همه موسسین و پذیره نویسان ( در شرکتهای سهامی عام ) در آن شرکت میکنند. برای تشکیل این مجمع لازم است تعدادی از پذیره نویسانی که لااقل نیمی از سرمایه شرکت را متعهد شده اند در جلسه حضور داشته باشند. در صورتی که حضور این تعداد در اولین جلسه میسر نشد جلسه بعدی با حضور دارندگان اقلا یک سوم سرمایه تشکیل میشود و تصمیمات با رأی دو سوم شرکت کنندگان در جلسه اتخاذ میگردد. در صورتی که تشکیل مجمع عمومی موسس با حضور دارندگان یک سوم سرمایه نیز میسر نشد طبق ماده 75 لایحه اصلاحی قانون تجارت شرکت تشکیل نخواهد شد. البته با توجه به اینکه طبق ماده 82 لایحه اصلاحی قانون تجارت تشکیل مجمع عمومی موسس در شرکت سهامی خاص الزامی نیست، عدم تشکیل مجمع عمومی موسس در این شرکت باعث عدم تشکیل شرکت نخواهد شد و عرفاً اولین مجمعی که در شرکت تشکیل میشود مجمع عمومی موسس محسوب می شود.
«مجمع عمومی عادی»
صاحبان سهام یک بار در سال جهت مصوب نمودن حسابها و ترازنامه شرکت، مشخص نمودن سود زیان، انتخاب مدیران و بازرسین جدید جلسه " مجمع عمومی عادی" را تشکیل می دهند.
کلیه دارندگان سهام از هر نوع و به هر تعداد میتوانند در این جلسه شرکت کند.
به طور کلی این مجمع صلاحیت تصمیمگیری در مورد همه امور شرکت به غیر از مواردی که تصمیم گیری درباره آنها در صلاحیت مجمع عمومی موسس یا مجمع عمومی فوق العاده است را دارد.
در برخی از موارد فوق العاده همچون فوت، حجر یا استعفای یکی از اعضا یا سلب شرایط مدیر یا بازرس لازم است مجمع عمومی عادی به طور فوق العاده دعوت شود. این مجمع فقط از لحاظ زمان تشکیل آن فوق العاده است و از منظر سایر شرایط همچون حد نصاب تشکیل جلسه، نصاب آرا و صلاحیت اعضا شامل همان مقررات مجمع عمومی عادی ست.
« مجمع عمومی فوق العاده»
مجمع عمومی فوق العاده در مواردی تشکیل میشود که مورد فوق العادهای از قبیل تمدید مدت شرکت، افزایش یا کاهش سرمایه و یا انحلال شرکت پیش آید.
«هیات مدیره»
طبق قانون هیأت مدیره هر شرکت سهامی از سهامداران آن شرکت تشکیل شده و توسط آنها اداره میشود. تصمیمگیری و امور اجرایی و انتخاب مدیران شرکت ( مگر در مواردی که اولین مدیران توسط هیأت موسس انتخاب گردند. ) در شرکتها به عهده هیأت مدیره است.
• شرایط هیات مدیره و مدیر عامل
- اعضای هیأت مدیره الزاما بایستی سهامدار باشند.
- اعضای هیأت مدیره نمیبایست حائز شرایط ممنوعه در اصل 141 قانون اساسی و ماده 111 ل.ا.ق.ت باشند.
- مدت تصدی هیأت مدیره مدت زمانی که در اساسنامه تعیین شده خواهد بود که حداکثر مدت آن دو سال خواهد بود. تمدید مجدد عضویت در هیأت مدیره مانعی ندارد.
- امکان عزل هیأت مدیره یا هر کدام از مدیران توسط مجمع عمومی عادی وجود دارد.
- تعداد اعضای هیأت مدیره در شرکت سهامی عام میبایست حداقل 5 و در شرکت سهامی خاص حداقل 3 نفر باشد.
- مدیران شرکت میتوانند از میان اشخاص حقوقی انتخاب شوند که در اینصورت میبایست یک شخص حقیقی را به عنوان نماینده خود انتخاب نماید.
- اگر یک یا چند نفر از اعضا یا مدیران فوت کرده یا استعفا دهند اعضای علی البدل جایگزین آنها خواهند شد. در صورتی که عضو علی البدل در نظر گرفته نشده باشد مجمع عمومی عادی جهت تکمیل پستهای خالی تشکیل جلسه خواهد داد.
- مدیر عامل موظف است وظایفی که قانونا به انجام آن مکلف است را شخصا انجام داده و حق واگذاری وظایف و امتیازات خود را از طریق وکالت و ... به دیگران ندارد.
ثبت شرکت
ثبت شرکت
ثبت شرکت
ثبت شرکت سهامی خاص
ثبت شرکت سهامی خاص